• ASBESTVERWIJDERING

    Van Caam heeft zich gespecialiseerd in het verwijderen van asbest in de ruimste zin van het woord. Van het verwijderen van asbest golfplaten daken tot het verwijderen van complete kelders in containment met gebruik van zuigwagens. Uiteraard is Van Caam in het bezit van het Komo proces certificaat Asbest verwijderen.

Asbestverwijdering

Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken is gespecialiseerd in het verwijderen van asbest in de ruimste zin van het woord. Van het saneren van asbestgolfplaten daken tot het saneren van complete kelders in containment met gebruik van zuigwagens. Uiteraard is Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken B.V. in het bezit van het Komo proces certificaat Asbestverwijderen.

Wij hechten grote waarde aan juist en voldoende gekwalificeerd EIGEN personeel. Wij beschikken over 10 eigen DTA-A-ers en een dertig-tal ervaren saneerders. Er zijn bij ons dan ook 10 tot 12 ploegen per dag op pad. 

Asbestsanering vereist een zorgvuldige werkwijze. Een klein foutje kan immers grote gevolgen hebben. Als gecertificeerd bedrijf met gediplomeerde medewerkers is uw asbestsanering bij Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken B.V. in goede handen.

Het spreekt voor zich dat de asbesthoudende materialen in overeenstemming met de wettelijke voorschriften worden verpakt en afgevoerd. De asbest- saneringswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd inclusief de totale projectcoördinatie.

MiniContainment: dé nieuwe manier van asbest saneren!

Als bedrijf zijn wij altijd op zoek naar innovatieve manieren om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Vandaar dat we in 2018 gebruik gaan maken van het MiniContainment om kleinschalig asbest te saneren. Door gebruik te maken van een MiniContainment werken onze saneerders veiliger, sneller en zal er minder overlast ontstaan. De ‘witte pakken’ en adembescherming zullen overbodig zijn en tevens wordt de werkruimte een stuk kleiner waardoor de bewoner(s) gewoon thuis kunnen blijven!

Bij een MiniContainment wordt een klein doorzichtig frame over het te verwijderen object geplaatst. Een MiniContainment bevat standaard aansluitingen voor onder andere stofzuigers en onderdrukregistratie. Door de harde wanden van het MiniContainment kan met gemak een onderdruk gecreëerd worden van 100 tot 250 Pa. Door een optimale flow (soms wel 120 keer per uur) wordt de lucht vaak ververst en worden eventueel vrijgekomen asbestvezels snel opgevangen door de HEPA filter van de stofzuiger. Deze onderdruk wordt bereikt met een stofzuiger. Aparte onderdrukmachines zijn overbodig.

Via handschoenopeningen kunnen medewerkers hun werk doen zonder dat ze blootgesteld worden aan vrijkomende asbestvezels. Mens en bron worden gescheiden. Gelaatsmaskers of beschermende kleding zijn niet meer nodig. Ook een decontaminatie-unit en watermanagementsysteem zijn overbodig.

Voor meer informatie:

https://www.youtube.com/watch?v=aKey8Ff8ZVQ&feature=youtu.be