• ASBESTVERWIJDERING

Asbest verwijderen: veilig door Van Caam

Asbestverwijdering is gespecialiseerd werk en benodigd een zorgvuldige aanpak. Van Caam is al jarenlang gecertificeerd expert voor veilig en kostenefficiënt asbest laten verwijderen. Van golfplaten daken tot complete kelders met gebruik van zuigwagens.

Kennis, kunde en vaardigheden zijn bij asbestverwijdering van cruciaal belang. Van Caam Asbestverwijdering bestaat uit een uitgebreid team van gekwalificeerde deskundigen voor het saneren van asbest. Wij hebben meer dan 10 eigen DTA’ers (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering) en meer dan 30 ervaren asbestsaneerders. Er zijn bij ons dagelijks meer dan 10 ploegen op pad.

Astbestverwijdering vereist deskundigheid

Asbest verwijderen vereist een zorgvuldige werkwijze. Een klein foutje kan immers grote gevolgen hebben. Als gecertificeerd bedrijf met gediplomeerde medewerkers is uw asbestverwijdering bij Van Caam in goede handen.

Het spreekt voor zich dat de asbesthoudende materialen in overeenstemming met de wettelijke voorschriften worden verpakt en afgevoerd. De werkzaamheden voor het verwijderen van asbest kunnen worden uitgevoerd inclusief de totale projectcoördinatie.

Contact opnemen met van Caam

Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een reactie.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Asbestverwijderen via MiniContainment

Als bedrijf zijn wij altijd op zoek naar innovatieve manieren om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Vandaar dat we per 2018 gebruik zijn  gaan maken van het MiniContainment om kleinschalig asbest te saneren. Door gebruik te maken van een MiniContainment werken onze saneerders veiliger, sneller en zal er minder overlast ontstaan. De ‘witte pakken’ en adembescherming zijn overbodig en tevens wordt de werkruimte een stuk kleiner waardoor de bewoner(s) gewoon thuis kunnen blijven!

Bij een MiniContainment wordt een klein doorzichtig frame over het te verwijderen object geplaatst. Een MiniContainment bevat standaard aansluitingen voor onder andere stofzuigers en onderdrukregistratie. Door de harde wanden van het MiniContainment kan met gemak een onderdruk gecreëerd worden van 100 tot 250 Pa. Door een optimale flow (soms wel 120 keer per uur) wordt de lucht vaak ververst en worden eventueel vrijgekomen asbestvezels snel opgevangen door de HEPA filter van de stofzuiger. Deze onderdruk wordt bereikt met een stofzuiger. Aparte onderdrukmachines zijn overbodig.

Via handschoenopeningen kunnen medewerkers hun werk doen zonder dat ze blootgesteld worden aan vrijkomende asbestvezels. Mens en bron worden gescheiden. Gelaatsmaskers of beschermende kleding zijn niet meer nodig. Ook een decontaminatie-unit en watermanagementsysteem zijn overbodig.